woensdag 3 augustus 2016

Bart van Lierde: 0110

De 0110-actie is wraakroepend: Vlaamse artiesten treden in alle grote steden op tegen het Vlaams Belang. Politici ontkennen dat het doel ervan is de verkiezingsuitslag te beïnvloeden. De pers omschrijft het zelfs als een actie voor meer verdraagzaamheid.
Partijleden van het Vlaams Belang proberen de schijn te doorprikken, maar hun woorden worden verdraaid en afgedaan als onverdraagzaam. Dit zet nog meer kwaad bloed. Tijdens het slotconcert is de politie dan ook massaal aanwezig. Er worden rellen verwacht. Niemand heeft echter op een aanslag gerekend, zelfs de recherche niet, hoewel die op de hoogte is gesteld.
Het gezin van rechercheur Nathalie Croes wordt het slachtoffer van een politiek complot. Meer dan een etmaal is er niet om de waarheid te achterhalen. Aanvankelijk lijkt Nathalie een stapje voor te hebben, tot het spoor terug leidt naar de recherche én haar eigen gezin.

Het tweede boek van Bart van Lierde welk ik gelezen heb. Hij heeft in dit verhaal een beetje teveel actie en politieke spelletjes willen stoppen. Het verhaal is 149 pagina's groot en het is erg warrig en oppervlakkig.  Ik heb het gisteravond uit gelezen en kon me vanmorgen niet meer voor me halen wie nu uiteindelijk de aanstichter van het geheel is. En waarom er twee violen en twee dochters gekidnapt moesten worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten