woensdag 29 januari 2014

Virginia Andrews: Schaduwen in de tuin


Schaduwen in de tuin is de verrassende inleidende roman op de fenomenaal populaire serie die met Bloemen op zolder, en die verder ging met Bloemen in de wind, Als er doornen zijn en Het zaad van gisteren.
In Schaduwen in de tuin ontmoeten we de jonge, onstuimige Malcolm Foxworth - de man met wie alles begon - en zijn nieuwe vrouw Olivia. Lang ernstig, stijfjes en verlangend naar liefde, denkt Olivia dat haar huwelijk met Malcolm een en al rozegeur en maneschijn zal zijn. Maar al snel beginnen er schaduwen te vallen over Foxworth Hall en de duistere kant van Malcolm komt te voorschijn. Malcolms vader keert terug in het gezelschap van een kindbruidje en Malcolm raakt geobsedeerd door de mooie, uitbundige, jonge vrouw. Er worden kinderen geboren: drie jongens en een bijzonder, beeldschoon meisje. Een van deze kinderen zal de sleutel bewaren tot het schokkende geheim dat de Foxworths voor altijd zal infecteren - een geheim dat alleen bj de oudere generatie bekend is, een geheim dat uiteindelijk zal onthullen waarom Malcolm Foxworth en zijn vrouw Olivia zo boosaardig werden.

Een verrassing, ik had geen idee dat er een 5e boek geschreven was. Dit verhaal maakt eindelijk duidelijk waarom het zo'n ontzettend raar gezin is. Je kan dan wel heel veel geld hebben, maar dat maakt ze echt niet gelukkig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten