vrijdag 18 augustus 2023

Nicci French: Heeft iemand Charlotte Salter gezien?

Ambo Anthos
Charlotte Salter is verdwenen. Op het grote feest voor de verjaardag van haar man, Alec, komt ze niet opdagen. Alec blijft onverstoorbaar, maar hun dochter Etty raakt er naarmate de avond vordert steeds sterker van overtuigd dat haar iets vreselijks is overkomen. De politie wordt ingeschakeld, maar er zijn geen aanknopingspunten. Dan wordt het lichaam van een dorpsgenoot gevonden. Houdt dit verband met de verdwijning?

Jaren later komen Etty en haar broers bijeen om het ouderlijk huis leeg te ruimen omdat Alec naar een verpleeghuis moet. Het hele gezin is getekend door de gebeurtenissen van al die jaren daarvoor.

Wanneer er weer iets aangrijpends in het dorp gebeurt, wordt rechercheur Maud O’Connor op de zaak gezet. Aan haar de taak om een onwillige politiemacht mee te krijgen oud zeer op te rakelen. Want niemand heeft Charlotte Salter ooit nog gezien…

 

Yesss ik ben op vakantie,  dus er is een nieuw verhaal van Nicci French bij.

Ik heb het met veel plezier gelezen. Lottie, zoals Charlotte genoemd wordt, verdwijnt op de avond van haar man's verjaardag, dertig jaar geleden. Niemand maakt zich in eerste instantie echt druk dat ze er niet is. De politie die ingeschakeld wordt, maakt zich er met een Jantje van Leiden vanaf. Maar dan verdwijnt er nog iemand.
En wat hebben deze zaken te maken met de brand nu?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten