maandag 20 juni 2022

Rachel Klein: Nachtvlinder

Artemis & Co
Op een exclusieve kostschool schrijft een 16-jarig meisje al haar intieme gedachten op in haar dagboek. Ze is geobsedeerd door haar hartsvriendin Lucy, maar die sluit vriendschap met een nieuwe klasgenote, Ernessa: een ondoorgrondelijk meisje met een buitengewoon blanke huid en een indringende blik. Algauw doen allerlei geruchten over de nieuweling de ronde, terwijl er vreemde ongelukken op school gebeuren. Wanneer de meisjes steeds meer in de greep van de angst komen en Lucy niet langer zichzelf is, beginnen fantasie en realiteit door elkaar te lopen. De grote vraag voor de lezer van dit dagboek blijft: is Ernessa een vampier, of zit de vertelster gevangen in de koortsachtige wereld van haar eigen verbeelding?  


Het dagboek van ... wordt door dokter Karl Wolf gevonden, toen hij met pensioen ging. Het heeft een jaar of 30 onaangeroerd in een kast gelegen. Hij wil het uit gaan geven.
De ik figuur gaat het dagboek herlezen... Na pagina 26 gaf mijn brein aan dat ik het al 25 pagina's niet echt fijn vond om te lezen... Op naar een volgend boek!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten