vrijdag 23 november 2018

José Rozenbroek Jos Teunis: De overgang het no-nonsense handboek

José Rozenbroek en Jos Teunis raadpleegden talloze artsen, specialisten en ervaringsdeskundigen en schreven het ultieme, no-nonsense handboek "De overgang' waar je als 40-plusvrouw mee uit de voeten kunt. In dit handboek vind je de antwoorden op alle vragen die een vrouw zichzelf stelt – of zou moeten stellen – wanneer zij rond haar 45ste (en soms ook eerder) deze onvermijdelijke fase in haar leven bereikt. Wat doen die veranderende hormonen met je lichaam en geest, je relatie en seksleven, je hart en vaten, je huid en haar? Word je er echt dikker, dommer, labieler en lelijker van? Zweverige teksten als "omarm je opvliegers' zul je in dit boek niet vinden. Wel de nieuwste wetenschappelijke inzichten, persoonlijke verhalen en concrete handvatten. Nee, van hormoontherapie krijg je géén kanker. En ja, een beetje buik is gezond.
Atlas Contact Uitgeverij

Op advies van de overgangsverpleegkundige waar ik geweest ben, heb ik dit boek gekocht. Volgens haar zou ik er erg veel aan hebben. Ik zag het bij Bol voor €4,99 staan, als ebook, dat had ik er wel voor over.
Ik heb het deels gelezen. Het is op een prettige manier geschreven er er wordt voor mij voldoende uitleg gegeven. Een aantal hoofdstukken heb ik gewoon overgeslagen. Ik heb gelukkig niet te maken met borstkanker en de overgang. Of van de zogeheten menopauze bij de man.
Er staan stukjes in van andere vrouwen die enorm geholpen zijn door bijvoorbeeld HRT (hormoon replacement therapie.) Maar ja, ik heb al te horen gekregen dat ik dat niet kan gebruiken, dus wat heb ik dan aan die info...
Kortom, wil je wat meer weten is het een goed boek om te lezen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten