donderdag 26 maart 2015

Elizabeth Buchan: Perfecte echtgenote slaat terug

De 48-jarige Fanny Savage heeft er als perfecte echtgenote van een ambitieuze politicus jaren van geduld en toewijding opzitten. Ze heeft haar buik vol van het vriendelijk knikken en zich op de vlakte houden, van het er keurig verzorgd uitzien tijdens openbare gelegenheden waar ze aan de zijde van haar man moet verschijnen. Fanny voelt een groeiende rusteloosheid, hoeveel ze ook houdt van haar man en haar dochter.

Ze denkt steeds vaker terug aan het plezier dat ze had in haar eigen carrière en het leven dat ze achterliet als succesvolle partner in haar vaders Italiaanse wijnbusiness. Ze heeft twee decennia voorbij laten gaan in de hoedanigheid van perfecte echtgenote. Was het dat waard? Zou het geen tijd worden voor een reisje naar Italië, naar de verrukkingen van uitstekende wijn, heerlijk eten en een lekker zonnetje? Zou het geen tijd worden voor…. Iets of iemand anders?

Ik had aan de titel wel gezien dat het een roman zou zijn, alleen vond ik het heel saai. Een brave huisvrouw die doet wat haar man en zijn politieke partij van haar vragen. Ze laat zelfs haar verslaafde schoonzus bij haar wonen. Het werk waar haar hart ligt laat ze los. En waarom? Om gedicteerd te krijgen wat ze moet doen en dragen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten