dinsdag 3 juni 2014

Luc Deflo: Angst


Angst gaat over Walter Vandamme, een moderne Don Quichot die vecht tegen windmolens. Over de ondergang van de kleine man, die terechtkomt in een web van leugens en bedrog, alleen, machteloos, in een wereld zo pervers dat hij het bestaan ervan zelfs niet kon vermoeden. Walter Vandamme leeft voor zijn werk. Zijn vrouw Hilde en zijn zevenjarige zoontje Jonas zijn gaandeweg uit zijn leven verdwenen. Walter wordt verblind en volledig opgeslorpt door het PSS, een informatica-programma dat hij heeft bedacht. Als de bank, zijn werkgever, daar brood in ziet, kan Walter een aanzienlijke premie en promotie verwachten.
Met dat geld kan hij zijn gemeubileerde Brusselse appartementje ruilen voor een gezellig huis en jonas, ondanks alles, een betere toekomst geven. Met, wie weet, ook Hilde. Eindelijk is de grote dag aangebroken. Het PSS staat op de agenda van de directieraad in de hoofdzetel van de bank in Frankfurt. Om daar aanwezig te kunnen zijn laat Walter, met tegenzin, zijn zoon voor de eerste keer alleen naar school fietsen. Jonas is amper een paar straten verder, en dan - valt de eerste dominosteen.

Een verhaal over een achterbakse manager die heel veel over heeft om een prestigieus computerprogramma te presenteren alsof hij het zelf gemaakt heeft. Kind en dame van lichte zeden, iedereen die in zijn weg staat moet verdwijnen. Luc Deflo heeft een spannende manier van schrijven, ik ga kijken of hij meer geschreven heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten