zaterdag 8 december 2012

Anita Shreve: De vondeling



Als de twaalfjarige Nicky Dillon met haar vader door de besneeuwde wildernis naar huis loopt, doen ze een huiveringwekkende ontdekking. In de maagdelijke sneeuw ligt een baby, gewikkeld in doeken.
In de dagen en weken die volgen betreedt Nicky de wereld van volwassenen, en die ziet er anders uit dan ze gedacht had. Door de vragen die de politie stelt over de wonderbaarlijke vondst van de baby, gaat Nicky ook nadenken over haar eigen leven. Zaken die altijd heel vanzelfsprekend voor haar zijn geweest komen in een ander daglicht te staan. Waarom verhuisde haar vader met haar naar die afgelegen boerderij in New England? En kunnen ze daar eigenlijk wel leren leven met de vreselijke tragedie die haar en haar vader trof?
De afstand tussen hen lijkt steeds groter te worden; Nicky op weg naar volwassenheid, haar vader verbitterd over het verleden.

Een mooi geschreven verhaal, door de sneeuw ligt het huis van de Dillon's wel erg ver van de bewoonde wereld. Hierdoor wordt het voor Nicky's vader wel erg moeilijk om Charlotte de deur te wijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten