dinsdag 30 juli 2024

Moyra Tarling - Een leven lang geluk

 

Durft ze hem op hulp te vragen?

Harlequin
Wanneer Piper terugkeert naar haar geboortestadje, heeft ze een baan nodig. Die vindt ze in de dierenartsenpraktijk van Kyle – op wie ze als tiener verliefd was. Het werk is leuk, en ze krijgt daarnaast een band met Kyles dochter, die geen moeder meer heeft. Helaas: net nu ze gelukkig is, gebeurt er iets waardoor ze alles dreigt te verliezen. En er is maar één iemand die haar kan helpen: Kyle…

zondag 28 juli 2024

Fiona Harper - Verwarring in de nacht

Harlequin
 Na een moeilijke periode wil Ellie graag weer aan de slag. De baan die ze kan krijgen als huishoudster op een landgoed is een kans die ze niet wil verprutsen. Helaas begaat ze een vreselijke blunder als ze de eigenaar midden in de nacht aanziet voor een inbreker. Erger nog, ze is per ongeluk in zíjn bed gaan liggen. Hoe kan ze zich hier nog uit redden?

maandag 22 juli 2024

Corina Bomann - De jasmijnzussen

Boekerij
Modefotografe Melanie Sommer is net terug van een werkreis naar Vietnam, het land van haar voorouders, als ze te horen krijgt dat haar verloofde Robert onderweg naar huis een auto-ongeluk heeft gehad en in coma is geraakt. Ten einde raad zoekt ze haar overgrootmoeder Hanna op.

Hanna merkt hoezeer haar achterkleindochter met haar lot worstelt en begint voor het eerst iets te vertellen over haar eigen leven. Over haar dramatische jeugd in het exotische Saigon, over het schitterende Berlijn van de jaren twintig en de grote liefde die ze daar vond, over de moeilijke omstandigheden tijdens de oorlog en de nieuwe start die ze daarna maakte als hoedenontwerpster in Parijs. Hanna heeft veel verloren, maar ook oneindig veel gewonnen. Als Melanie dat beseft, heeft ook zij de moed om in de donkerste tijden het licht te zien.

 

Mooi verhaal, dat gaat over vier generaties vrouwen. Startend in Vietnam en dan naar Duitsland en Frankrijk. Over liefde en verlies. En vriendschap en geluk. Echt een verhaal waar je voor gaat zitten en graag wil weten hoe het verder gaat.

woensdag 17 juli 2024

Sarah Goodwin - Het chalet

Ambo Anthos
Mila en haar echtgenoot zijn op weg naar de bruiloft van haar zus, die plaatsvindt in een luxueus skioord. Voor het eerst in tijden heeft Mila het gevoel dat ze haar leven weer op de rails heeft – het contact met haar zus is hersteld en ze is gelukkig met Ethan. Dan valt de auto stil, midden op de weg, hoog in de bergen – en de motor wil ook niet meer starten. Mila en Ethan kunnen niet meer verder.

Omdat ze geen bereik hebben stappen ze uit de auto en lopen terug naar een afslag die leidt naar enkele chalets. De houten huisjes zijn vervallen en Mila krijgt het gevoel dat ze er niet langer dan nodig moeten blijven. Toch zien ze zich gedwongen daar te overnachten. Wanneer Ethan de volgende ochtend verdwenen is, blijkt haar akelige voorgevoel juist. Nu is ze helemaal alleen, of lijkt dat maar zo?

 

Ken je dat, een boek in handen hebben en het niet weg kunnen leggen omdat het zo spannend is? Nou dit was  zo'n verhaal!

dinsdag 16 juli 2024

Anita Verkerk - Cheesecake & Kilts

Uitg Cupido
Robien, Britt en Michelle staan elke dag in oersaaie grijze mantelpakjes-met-vlinderstrikje voor de klas, want dat is nou eenmaal de verplichte docentenkleding op het ultra-sjieke Santorini Gymnasium in Utrecht. Daarom gaan ze in hun vrije tijd altijd lekker voor rafeljeans en modderlaarzen...
Maar als ze dertig worden, beseffen de meiden opeens dat knappe spetters niks hebben met muisgrijs en ook niet met modderlaarzen. Het roer moet radicaal om, anders blijven ze eeuwig single! Dus plannen de meiden een weekje Schotland om een nieuwe strategie uit te denken. Maar dan mist Robien de trein en daar staat ze dan. Helemaal in haar eentje in het verlaten Rannoch Moor...

Leuk verhaal over vriendschap, spoken en mannen in Kilts. 

zaterdag 13 juli 2024

Tess Gerritsen - Tavistock 2 Houdt de dief

 

Harlequin
In de gevangenis had Clea Rice zich voorgenomen de rest van haar leven op het rechte pad te blijven. Maar wanneer ze per ongeluk getuige is van een bloedbad op zee, besluit ze dat alles geoorloofd is om het recht te laten zegevieren. Zelfs haar oude ‘vak’ weer oppakken: inbreken. Tenminste, als ze voor die tijd niet al vermoord is…

Bij haar eerste poging wordt ze tot haar verbijstering gestoord door nóg een indringer: de chique Jordan Tavistock. Wantrouwen overheerst, maar er vonkt ook iets tussen hen – en dat gebeurt bij de volgende ontmoetingen weer. Alleen geven de omstandigheden weinig tijd om daarbij stil te staan. Letterlijk. Want algauw is hun grootste zorg niet of een dief en een gentleman wel zo’n goede combinatie vormen… maar of ze lang genoeg aan de dood kunnen ontsnappen om daarachter te komen!

Wat een heerlijk meeslepend verhaal. Binnen 24 uur uitgelezen.

vrijdag 12 juli 2024

Michelle Smart - Tropische intriges

Harlequin

In dienst bij haar vijand...
Journaliste Carrie Rivers gelooft dat miljardair Andreas Samaras haar zus heeft geruïneerd. Om hiervoor bewijs te vinden, gaat ze undercover bij hem aan het werk als PA. Tot haar grote schrik vindt ze Andreas echter niet vilein en schurkachtig, maar heel aantrekkelijk en charmant! Hoe kan ze nu voor hem vallen, na alles wat hij haar familie heeft aangedaan?
Andreas heeft meteen door dat Carrie een journaliste is. Hij besluit haar niet direct te ontmaskeren, maar eerst volop van haar aanwezigheid te genieten. Dus neemt hij haar in zijn privéjet mee naar zijn villa op de Seychellen. Daar kan hij haar goed in de gaten houden, door heel, héél dicht bij haar te blijven... 

 

 

donderdag 11 juli 2024

Lidy van der Poel Asielzoekers & Verschrikkelijke erfenis

Favoriet

Terwijl ik het eerste verhaal las, bedacht ik me, voorlopig niet meer lezen. Het lukt Lidy van der Poel iedere keer iets op te lossen, waarvan ik denk, in de praktijk werk het zo niet... Simpel, niet meer lezen dan...

Het tweede verhaal was wel leuker, hoewel ook ongeloofwaardig. Door het aanpassen van het DNA de ziekte van Duchenne omzetten naar Becker? En dat artsen dat niet willen doen, omdat ze dan hun patiënt kwijt zijn en er niets aan verdiend kan worden?!

zaterdag 6 juli 2024

Nicci French - Stemmen in het duister

 

Ambo Anthos
Deel twee en een nieuwe zaak in de Maud O'Connor reeks. Wat is waar en wie kun je vertrouwen? 

Nancy North en haar vriend Felix zijn net in een goedkoper appartement in West-Londen getrokken, dat Felix heeft gevonden terwijl zij ziek was. Ze heeft een psychose gehad, maar nu is ze er weer bovenop. Ook al is de woning wat vervallen en ligt die aan de verkeerde kant van de stad voor Nancy, de verhuizing betekent een nieuwe start.

Toch heeft Nancy al vanaf de eerste dag geen goed gevoel over de plek en over enkele andere bewoners van het pand, en ze merkt dat dat een weerslag op haar stemming heeft. Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy heeft haar nog kort voor haar dood gezien en is ervan overtuigd dat er kwade opzet is. Niemand gelooft haar. Alleen rechercheur Maud O’Connor staat haar te woord...

Ieder jaar verheug ik me op de voorjaarsvakantie, omdat er dan weer een verhaal van Nicci French verschijnt. Zo'n gewoonte om dat boek dan te kopen, dat ik niet eens meer lees waar het over gaat. Aan het lezen geslagen en toen viel ik in de geestelijke struggel van Nancy. Een gevoel van is dit het bekroop me.
Gelukkig werd het een echt Nicci French verhaal. 

dinsdag 2 juli 2024

Anne West - Onbedwingbaar verlangen

Harlequin
 Het lijkt de perfecte match: sjeik Tariq wil een moeder voor zijn kinderen, en prinses Samira van Jazeer wil niets liever dan een gezin. Wel stelt ze één voorwaarde aan hun verstandshuwelijk: geen seks. Ze heeft van hartstocht geproefd, en dat is haar slecht bevallen. Bovendien, haar koninklijke plichten en liefde voor Tariqs kinderen zullen de leegte in haar hart vast wel vullen. Maar al snel bouwt zich een verlangen in haar op dat alleen Tariqs aanraking kan stillen...

Anne West - Gekust door de sultan

Harlequin
 Sultan Asim van Jazeer zoekt een volgzame oosterse prinses om mee te trouwen... maar valt als een blok voor de mooie, westerse Jacqui. Uitgerekend de vrouw die zijn familiegeheimen wil openbaren! Ook Jacqui is niet gelukkig met de vonk die tussen haar en de sexy sultan overspringt. Ze is in Jazeer om te schrijven over de harem, niet om daar zelf deel van te gaan uitmaken!